Dækhvid

Hvornår skal dækkehvidt bruges?

Når dit motiv trykkes på sølv- eller transparent folie, vil farverne i dit motiv blive let gennemsigtige. For at undgå dette, kan vi tilføje et  ”dækhvid” underlag for hele eller dele af dit design, gældende som en femte farve i tryksagen.

 


1-FARVET TRYK PÅ TRANSPARENT MEDIE

På første eksempel er der anvendt dækhvid under det sorte tryk (billede til venstre), og her står den sorte farve skarpt. På det andet eksempel (billede til højre) er der ikke anvendt dækhvid, og her er den sorte farve let gennemsigtig. I dette eksempel er der brugt henholdvis 1 og 2 farver, altså 100% sort samt dækhvid.

 


FULL COLOR TRYK PÅ METALLISK MEDIE

På første eksempel er der anvendt dækhvid under trykket, og her fremstår farverne skarpt. På det andet eksempel er der ikke anvendt dækkehvid, og her fremstår farverne svagere. I dette eksempel er der brugt henholdvis 4 og 5 farver, altså CMYK samt dækhvid.

Princippet gælder med alle type farver og på alle typer transparente og metalliske emner - f.eks. også vandflasker, dåser og poser. Det er muligt kun at anvende dækhvid under udvalgte dele af dit tryk - f.eks. kun under dit logo. Herved kan du bevare den metalliske eller transperante effekt på den øvrige baggrund. Samme princip gælder, hvis du f.eks. ønsker en transparent baggrund men hvidt logo.